Amazon, ” echo ” ile Hayatı Kolaylaştırıyor

Amazon, " echo " ile Hayatı Kolaylaştırıyor

Daha önce apple’ın 2011’de geliştirdiği siri ile tek benzerliği sesli komut alabilmesi olan echo, uygulamanın (app) aksine soruları sesli olarak yanıtlayan ayrı bir bulut bağlantılı cihaz kullanıyor. Yani bu kez aradığınız şey telefonda değil.

 

Temel sorulara cevap verebilen, yaklaşık bir kitap yüksekliğinde olan bu cihaz zaman içerisinde kullanıcısının olası soru kalıplarına adapte olma gibi özelliğe de sahip. Bu uyuyan küçük devi uyku modundan çıkartmak için alexa demek yeterli.

Temel soruları online ve güncel cevaplayacağı için istediğiniz sorgulamayı “arama motoru” gibi düşünerek yapabilirsiniz. Karşınızda oturan bir arama motoru..

– Hava durumu, önemli günler, döviz kuru gibi akla ne geliyorsa..

beni 5 dk sonra uyandır! da diyebilecek miyiz?

– Evet..

– uyandıracak mı?

– bilmem..

 

Nedir bu echo?

Yedi mikrofonu sayesinde, müzik dinlenen bir ortamda da sesinizi algılayabilir. Müzik dinlemek için de ayrıca ideal ses çıkışlarını barındırır.

Başka ne yapıyor?

Soruları anında cevaplıyor. Bulut tabanlı ses hizmetiyle müzik çalabilir, haber dinleyebilir, hava durumunu öğrenebilirsiniz.Dünyanın kapısını açmak için alexa veya amazon demek yeterli.

 

DAHA BAŞKA NE YAPIYOR ? NEREDEN ALABİLİRİM? FİYATI NEDİR?

Bu sorular sesli yanıtlanamayacak kadar uzun. Kısayol.

 

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz