Google Adwords Flash Reklamları Durduruyor!

Google adwords, dijital reklamlarda 1 Eylül 2015 itibariyle “flash reklam” kavramını ufak ufak rafa kaldırıyor. Flash altyapısının güvenlik sorunlarının sebep olduğu bu yeni dönem için Chrome tarayıcılarda HTML5 ile hazırlanan animasyonlara öncelik verilmesi bekleniyor. Güvenlik probleminin yanı sıra flash formatlı reklamların web sitelerinin de yavaş açılmasına sebep olması kaldırılma gerekçelerinden bir diğeri.

Şuan sadece Adobe Flash Player yüklü olan Masaüstü bilgisayarlarda çalışan Flash animasyon reklamları, %50 chrome kullanıcısı için fotoğraftan ibaret olacağa benziyor. Dijital ajanslar dahil reklamverenlerin de önlem alması için chrome kullanıcı sayısının yüksek olması önemli bir gerekçe.

 

Google bu oluşumun altyapısını geçtiğimiz sene oluşturmaya başlamıştı. Kullanıcı alışkanlıklarında masaüstü bilgisayarların yerini akıllı cihazların almaya başlamasıyla yazılım altyapısının da değişmesi gerekiyordu, zira akıllı telefon ve tabletlerde flash “etkisiz eleman”dı. Beta sürümüyle başladığı “google web designer” programı da bu sebeplerden devreye sokulmuştu. Artık HTML5 ile animasyonlar yapabilen %10’luk kesimin çağı başladı.

 

Google web designer ücretsiz indir.

Bol şans.

 

Google Yeni Logo

 

 

 

Ha bir de google logosunu değiştirdi. Eylülde ne keramet varsa artık. Kerameti bulursak logo konusunu özel olarak masaya yatırırız.

 

 

 

 

 

Silüet Tanıtım Ajansı

Okuduğunuz konuyla ilgili destek, istek, öneri, şikayet veya öylesine iletişime geçebilirsiniz.

 

İLGİLİ DİĞER KONULAR

 

Web Tasarım ” Flat ” dönemi