Google kullanıcılarını yanıltıyor mu?

Google arama motorunun arama sonuçlarında çoğunlukla kendi bağlantılarını ve reklam içeren sonuçları öne çıkardığı iddia ediliyor.

Amerika’nın en prestijli eğitim üniversitelerinden Harvard ve Columbia Üniversitesi, Google‘ı mercek altına aldı.

Akademisyenlerin ortaklaşa yürüttüğü araştırma sonuçlarının neticesinde ortaya attıkları iddiaya göre, Google kullanıcılara yanlış sonuçlar sunarak arama sonuçlarını manipüle ediyor ve kullanıcıları yanıltarak rekabet yasalarını çiğniyor.

Bu araştırmaya göre Google, aranan konuyla ilgili sonuçları değil kendi bağlantılarını ve reklamların olduğu siteleri öne çıkarıyor.

Geçtiğimiz aylarda da AB Komisyonu, Google‘ın arama sonuçlarında kendi hizmetlerini bilerek öne çıkardığını, bu durumun AB’nin rekabet kurallarına uymadığı ve tüketiciye zarar verdiğini savunmuş ve Google hakkında soruşturma başlatmıştı.

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz