Google ve YouTube Çevrimdışı (Offline) Çalışacak

Google Maps ve YouTube yakın zamanda internete gerek olmadan çevrimdışı (offline) kullanılabilecek.

Google I/O konferansında hem Youtube‘un hem de Google Maps‘in internete gerek duymadan da kullanılabileceği açıklaması yapıldı. Yani çevrimdışı harita ve videolara ulaşabilir olacağız. (İnternet hızının gittikçe artmasına ve artmaya devam edeceğine rağmen firmaların yavaş yavaş offline sistemlere geçmesi geleceğin teknolojisine dair bir ipucu verir gibi. Belki zamanla web siteleri de bu şekilde çalışır).

Ancak bu iki uygulamayı da çevrimdışı (offline) kullanabilmek için öncelikle online olarak kullanmak gerekiyor. Bir kullanıcı internete bağlıyken YouTube web sitesinde bir videoyu izledikten sonra, aynı videoyu 2 gün boyunca internete bağlı olmasa da izleyebilecek.

Aynı durum Google Maps için de geçerli. Kullanıcılar internete bağlıyken Google Maps‘te yaptıkları bir aramayı iki gün boyunca internete bağlı olmadan da yapabilecek, harita üzerinde rahatça gezinebileeck. Google’dan Jen Fitzpatrick yaptığı açıklamayla çevrimdışı (offline) özellik sayesinde kullanıcıların ekstra data kullanımından kurtulacağını da belirtti.

Uygulamanın bu yılın sonuna doğru aktif hale geleceği açıklandı.

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz