Mobil Reklama Rekor Yatırım!

Hergün değeri artmakta olan mobil reklam yatırımları, rekor değerlerde!

Üstelik bu durum, son 2 yıldır öyle bir seviyeye ulaşmış durumda ki, yeni gelen araştırma analizlerine göre mobil reklamlar, tarihinin en büyük yatırım seviyelerine ulaşmış durumda.

Mobil Reklam, geleceğin reklam aracı olabilir!

İnsanların artık TV önünden çok internette zaman geçirmesiyle TV’ler geride kalmış durumda. Özellikle internet videolarının, son 2-3 yılda büyük artış göstererek yükselişe geçmesi, Youtube gibi video platformlarında, aylık 1 milyar video izlenme gibi rekor sonuçlar ortaya koyduğu düşünülürse.
Son yılların internetle birlikte en büyük yayılım gösteren alanı olan mobil kullanımların sonucunda da, TV’den internete kayan reklam yapıları, şimdi de internetin mobil alanına yoğunlaşıyor.

Mobil Reklam, rekor yatırımlara ulaşıyor!

2014 yılı kapsamı için yeni yayınlanan IAB ve IHST Teknoloji ortaklığındaki analiz çalışmalarına göre mobil reklam yatırımları, yaklaşık 32 milyar Dolar seviyelerinde.

Bu yatırım dağılımlarına göre;
– 2014 yılında Kuzey Amerika bir önceki yıla göre %76,
– Avrupa ise %58 civarında büyüme yüzdesi elde etmiş durumda.

Bunun yanı sıra;
– Kuzey Amerika’da 14,3 milyar dolar,
– Avrupa’da ise 16,4 milyar dolar mobil reklam yatırımı değerlerine gelinmiş.

Genel olarak mobil reklam yatırımları 1 yıllık bir zaman diliminde, %64,8 büyüme kat etmiş. Yatırımların rekor seviyelerine ulaşması, dijital reklamların önemini ortaya çıkarıyor. Zira elde edilen bu dijital reklamlar yakında geleneksel reklamcılığı bitirebilir.