İş’te, Web Sitesinin Avantajları

İş’te, Web Sitesinin Avantajları: Silüet web ve grafik tasarım ajansı

İşletmenin kurulması için gereken belgeler veya mekan neyse, firmayı yansıtan arayüz tasarımıyla bir web sitesi de artık neredeyse aynı gerekliliğe sahip, olmazsa olmazlardandır.

 

İşletmelerin görev tanımlarının kökeni tamamen insan veya insanlık üzerinedir. İçinde insan geçmeyen, “doğa için” yapılan her çalışma bile aslında insanlığa bir yatırım özelliği taşır.

O zaman seslenmemiz gereken kitle “insanlık” olmaktadır ve günümüzde insanlar da bilgi kaynaklarından faydalanmak için doyumsuz bir yarış halindedir.Özellikle iş dünyasında “bilgi” herşeyin üstünde kabul edilir.

 

Potansiyel müşterilerin soru işaretleri giderilmediği, etkili bilgi paylaşımları yapılmadığı sürece işletmenin büyüme eğilimi göstermesi biraz mucizelere kalır. İşletmelerin neler yaptığını kendisinden başka kimse bilmezse talep de olamaz.

 

Genel olarak web sitesinin işlevleri nelerdir?

Masraf mıdır, yatırım mıdır?

Zarar mıdır, fayda mıdır?

 

Web sitesi gerekliliği konusundaki soru işaretlerini gidermek adına konuyu birkaç maddede özetlemeye çalışalım.

 

Ana işlevi bilgilendirme

Bilgilendirme; web sayfası üzerinden işletmenin genel olarak hangi konularda ne kadar uzman olduğunu,  görsel ve metinsel materyallerle potansiyel müşterisine aktararak iletişim kurması olarak tanımlanır. Bilgilendirme için gereken tüm materyaller güncellenebilir durumdadır, zaman ve maliyet açısından büyük avantaj sağlar çünkü ücret ödemek zorunda değilsinizdir.

Web sayfasının işlevinin potansiyel müşteriyi “bilgilendirmesi” olarak biliniyor olsa da aslında ziyaretçi girişlerini izleme şansı verdiği için web sayfasının sahibini de bilgilendirmiş oluyor. İşletme bu sayede mevcut konumunu, kitlesini veya yeni pazarları analiz edebiliyor, yatırımlarını veya girişimlerini doğru adımlarla oluşturabiliyor.

 

Fayda / maliyet maksimum

Tanıtım ve pazarlama için gerekli olan mecralarda (açıkhava, radyo, televizyon vs)  maliyet/fayda çıkarımı yaptığımızda web siteleri, görüntülü ve sesli iletişim imkanı sağlayarak en etkili ve en ekonomik araçtır. Diğerlerine göre hem daha ucuzdur hem de daha kapsamlı bilgi paylaşımını daha geniş kitlelere ulaştırmaya olanak tanır.

Reklam yatırım gerektirir, reklamveren de yatırımın karşılığını doğal olarak almak ister.

Dünya üzerinde özellikle büyük markalar konumlarını sabit tutabilmek için reklama her sene milyon dolarlar harcamak durumundadır. Web sitesi; küçük ve orta ölçekteki işletmeler için en ekonomik ve etkili tanıtım yatırımlarının başında gelmektedir.

 

İşletmeyi internette tanıt

Web sitesinin pazarlama ve reklam için odaklandığı tek bir yer vardır “internet”. Kağıt tüketmez, görüntüleme sınırı yoktur, doğrudan kitleyi hedef alır, görüntü + ses + metin kombinasyonunu kapsamlı kullanır, sosyal medya, blog vb kanalların entegre kullanımıyla kitleyi genişletebilir.

İnternet üzerinde düşük bütçelerle bile verilebilen reklamlarla bilinirlik sağlanır, videolarla ikna oranı artırılabilir, arama motoru optimizasyonuyla bulunabilirlik oranı yükseltilerek satışların artmasına doğrudan katkı sağlanır, rekabette güç kazandırır.

İnternet üzerinde yoğun olarak kullanılan dijital reklam mecraları:

– Google, yandex, bing arama motorları üzerinden metin, görsel veya animasyon reklamları.

– Masaüstü video reklamları

– Sosyal medya reklamları

– Etkileşimli reklamlar ( izleyicinin de konuya dahil edildiği reklam türü )

 

Müşteri memnun mu?

Potansiyel müşteriler için artık çok önemli bir konu haline gelen “hızlı iletişim” için web sitesi online giriş kapısıdır. Müşteriler bir şey satın almak istediklerinde kolay ulaşabildiklerini tercih ederler. Web sitesi üzerinden yapılan sunumlar, karar verme ve satın alma sürecini kısaltarak işletmeye de, muhtemel soru işaretleri giderilen müşteriye de zaman kazandırır. İşletme, müşterinin bir sonraki satın alma işlemi için “tercih edilenler” listesine eklenmiş olur.

 

Yeni müşteriler bulun

Lokal olarak bilinirlik sağlayan işletme iyidir, ulusal veya global ölçekte bilinirlik çok daha iyidir. Küresel bir platform olan internet, kullanıcılar için bir çok imkan sunabilmekte. Şehir, konum, ülke sınırlaması yaşamadan  yeni müşteriler kazanmak işletmeler için artık çok daha kolay.

 

7/24 ulaşılabilir olmak

Web sitesi siz uyurken bile sizin yerinize işletmeyi açık tutar. Günün her saatinde potansiyel müşterilerin bilgi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Profesyonelce hazırlanmış bir web sitesi tüm beklentilere cevap vermek, satın almaya teşvik etmek, olumlu izlenim bırakmak, işletme imajını yansıtmak üzerine kuruludur.

İşletmenin fiziki konumu da aynı özellikleri barındırmaz mı zaten?

 

Güncel ve dinamik

Web sitesi üzerinden devamlı bilgi paylaşımı mümkündür. Fuarlar, sektörel gelişmeler, müşterilerin işletmeye bakışı, yatırımlar, yenilikler ve daha fazlası. Diyelim ki işletmenin elinde paylaşmak istediği bilgiler var, paylaşırsa web sitesi çok kalabalık ve itici görünecek, bu durumda blog oluşturulabilir, sosyal medya kanalları kullanılabilir. Bu sayede etkileşim, bilinirlik, güven duygusu artırılabilir.

 

Dikkat çek, bağlantı ağını büyüt

Web sitenizin başkaları tarafından paylaşılması önem taşımaktadır. Basit bir çıkarım yapacak olursak ; web sitenize bir içerik girdiniz, bu içerik birilerinin ilgisini çekti ve başkalarının da görmesi için başka web sitelerinde bağlantınızı paylaştı, diğerleri de aynı şeyi yaptığında internet üzerinde web siteniz “değerli” olarak tanımlanacaktır. Bu da bilinirliğin artırmasının yanı sıra, aramalarda rakiplerden önde gelmenize olanak tanıyacaktır.

 

Olumlu iletişim bağlayıcıdır

Web sitesinin genel yapısı, potansiyel müşterilerle etkili iletişim kurmaya izin verir. Web sitesinde bulunan bir ürünle ilgili geri dönüş yorumları alıp cevaplayabilir, iletişim bölümüyle sorular alıp yanıtlayabilir, anlık sohbet yazılımlarıyla müşterilerin doğrudan muhattaba ulaşmasına izin vererek güven kazanabilirsiniz. Daha önce hiç  görmediğiniz bir müşteriyle durduk yere samimi bile olabilirsiniz.

 

İşletme sürdürülebilirliği

İşletmenin güven oluşturması sürdürülebilir imaj ve gelir için gereklidir. Müşteriler aldığı üründen vazgeçebilir,  muadilini tercih edebilir veya müşterisi olmayı bırakıp işeltmeyi terk edebilir. Ancak, sürdürülebilirlik yolunda ilerleyen işletmenin gerekmedikçe misyonunu terk etmek gibi bir lüksü yoktur. Web sitesiyle yeni müşteriler kazanmak, yeni müşteri sayısını artırmak, işletmeyi terk eden eski müşterilerin de dikkatinden kaçmayarak işletmeye bir şans daha vermelerini sağlayacaktır.

 

Satışlar artsın

İşletmeler için, müşteri sayısı ile kazanç doğru orantıda ilerler, web sitesi ziyaretçilerinin artması da bu anlamda aynı etkiyi oluşturarak potansiyel satışlara zemin hazırlar. Web sitesinin görsel albeniye sahip, içerik bakımından yeterli ölçüde zengin, yazılım altyapısının profesyonel ekip tarafından hazırlanmış olması durumunda ziyaretçi sayısının artış göstermesi mucize olmayacaktır.

 

Fırsatı değerlendir

Web sitesi, olumlu müşteri algısı, güven altyapısı, sürdürülebilirlik, işletme imajı vb konularda güçlü konum kazanmak için fırsat tanır. Potansiyel müşteri gözünde oluşturulmak istenen algıyı tetikleyen etkin bir unsurdur. Web sitesinin, işletme hikayesini, hedeflerini, vaadlerini, becerilerini, kimliğini web tasarımın gücüyle anlatması gerekir. İşletmenin internetteki görsel yansımasının gücü, işletmenin işine verdiği değeri de yansıtır.

 

Çıkarım; web sitesinin görsel ve metinsel anlamda yetersiz, eksik veya hatalı olması, işletmenin işine verdiği değerin, hizmet kalitesinin de bu olumsuz özellikleri barındırdığı izlenimini doğurur.

 

 

 

 

Silüet Tanıtım Ajansı

Okuduğunuz konuyla ilgili destek, istek, öneri, şikayet veya öylesine iletişime geçebilirsiniz.

 

İLGİLİ DİĞER KONULAR

Web Sitesi Yapım Aşamaları

Web Tasarım ” Flat ” dönemi

Web Tasarımda 10 Ölümcül Hata

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz