Logo: İletişimin Gücü Adına!

Logo – Şirketin konsantre bir temsilcisidir. Logo şifrelenmiş birçok bilgiyi içinde taşıyabilir – şirket adı, faaliyeti ve diğer bilgiler. Genellikle logonun kullanılmasına yeterince dikkat edilmez. Aslında, her zaman çok dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Kaliteli logo sadece var olmakla yetinmeyip, şirketin gelişmesi ve büyümesi için kelimenin tam anlamıyla şirkete çalışmaktadır. Potansiyel müşterinin dikkatini kendisine çekebilir, orijinalliği ile şaşırtabilir, şekli ve içeriği konusunda düşündürür ve böylece akılda kalabilir, bazı duygularımızı tetikleyebilir. Genellikle kompleks ve karmaşık bir şekilde etki yaratır. Logonun bir diğer önemli fonksiyonu da bazı çağrışımlara yol açmasıdır. Tabi bu çağrışımların pozitif olması şart, bu durumda insanlar logoya sadece dikkat etmekle kalmayacaklar, aynı zamanda uygun bir durumda da hatırlayacaklar. Örneğin bir çok benzer ürün arasından seçim yaparken veya bir arkadaşına tavsiye ederken. Logoyu bir çok tanıtım materyallerinde, firma ile ilgili dökümanlarda kullanabilirsiniz. Her durumda logonuz firmanızın imajı, faaliyetlerinizin genel izlenimlerinin oluşması ve bilinirliğin arttırılması için çalışacaktır. İlginç ve akılda kalır logo tasarımı rakiplerle girdiğiniz mücadelede çok güçlü bir enstrümandır, şirketinizin güvenirliğini ve sağlamlığını gösterir.

Logo seçimi konusu yüksek sorumlulukla yaklaşılması gereken bir konudur. Logonun değişimi genelde kabul edilemez, yapılacak tek şey rebranding ( markanın yeniden yapılanması ) çalışmasıdır, bu durumda da logonun ana hatları aynı kalmakla beraber ufak değişiklikler yapılır. Logo tasarımı ve çalışmaları konusunda tasarruf edilmemelidir. Bu konuda tasarruf eder ve ucuz bir logo tasarımı yapacak olursanız kendi imajınızı zedelemiş olur, onu ucuzlatmış olursunuz. Büyük şirketlere yakışır bir davranış değildir.

 

Silüet Tanıtım Ajansı

Okuduğunuz konuyla ilgili destek, istek, öneri, şikayet veya öylesine iletişime geçebilirsiniz.

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz