Ucuz Web Sitesi

“Ucuz web sitesi” başlığını görünce çılgınca bir heyecana kapılmamak elde değil tabi. Burada paylaştığımız ana konu aslında; “hangi web sitesi türleri hangi ihtiyaçları karşılayabilir, maliyetleri ne olabilir, profesyonel web sitesi tasarımı firmalarına neden ihtiyaç vardır?” gibi soru işaretine açıklık kazandırmak.

 

Dünya üzerinde satın alınmış yaklaşık 2.5 milyar domain (alan adı) olduğu biliniyor. Buna karşılık 7 küsur milyar insan nüfusu var. Bu nüfusun kabaca yarısını bebek ve yaşlı nüfusu olduğunu “varsayarsak”, neredeyse kişi başına 1 domain düşüyor. Bu hesaplama, bizi yıllar geçtikçe nüfusa oranla domain satın alımının çok daha hızlı yükseldiği sonucuna götürür. Bu sonuç bizi nereye götürür? Rekabete!

 

Bireyesel kullanıcı da olabilirsiniz kobi de, holding de olabilirsiniz resmi kurum da. Hepsinin ortak özelliği “insan odaklı” olmasıdır. Ticari rekabette bir çok açıdan kendinizi kanıtlamanız gerekir. Aynı durum diğer organizasyonlar için de geçerlidir. Günümüzde markaların “birey” gibi davranması, bireylerin “bireysel fayda” beklentisinin bir sonucudur.

 

Gelelim web tasarım konusundaki maliyet, süre, fayda beklentilerine.

 

  • Cinnet geçirmeyene aşk olsun!

İlk maddemiz “ucuzlar” olsun. Hatta “ne ucuzu bir de para mı vericez ?” olsun. Bu beklentilere karşılık gelen 10 numara bir sistemle tanışmak sizi sağa sola gereksiz para harcamaktan kurtaracaktır. Hem de responsive kontrol paneliyle beraber hazır paket.

WordPress!
Bu sistemde her şey hazır ve ücretsizdir. Sosyal medyada profil oluşturur gibi kolaydır, herkes kullanabilir. Sistemin belirlediği arayüz temalarını kullanmak, sistemin belirlediği eklentilerle siteyi oluşturmak durumundasın, aynı tasarımı senin gibi herkesin kullanacağını bilerek tercih etmelisin. Küçük bir değişiklik yapmak için PHP yazılım dilini bilmek gerekir, tasarımsal düzenleme için CSS ve HTML kodlama bilgisi gerekir,

– vov vov dur biraz ne kodlaması?
“Güvenlik zayıftır” diyeni çoktur, fazla eklentisi vardır kafalar karışabilir.  Yani bu sistemle sadece “basit web sitesi” kurabilirsin. Fazlası burada yok.

 

  • Sanırsın bir “pazar çığırtkanı”

Ücretsiz Web Siteni Kur’cular. Amcam sistemi ayarlamış, sürükle bırak siteni kendin oluştur diyor. Peki, meraklı gençlerimiz sürüklesin bıraksın, eğlensin dursun. Yeni girişimciler için de ilk etapta tercih edilebilir bir sistem, her ay makul bir bedelle kullanılabilir. Ancak biraz kurumsallık varsa bir şirkette bu sistemler yerine daha özgün konsept oluşturulmalıdır. Arayüz tasarımından, kullanıcı etkileşimine kadar benzersiz ve doyurucu olması, firmayı diğerlerinden ayırır, bu da kendi menfaatinedir. Tasarım tasarımcının işiyse, sürükleyip tasarımcıya bırakmak faydalı olacaktır.

 

  • Hayaller pamuk prenses, hayatlar 7 cüceler

– Ya “template” siteleri var, adamlar 30$’a tasarım satıyorlar.

Evet tasarım satıyorlar. CSS (stil) dosyalarını da veriyorlar. Hem de 30 dolara!
Çok cazip geliyor değil mi?
Template olarak sınıflandırılan “hazır” web site tasarımlarını bile birilerinin düzenlemesi gerekmektedir. Yani o kadar da hazır değildir. Düzenleme yapmak için CSS, bootstrap (global kodlama paketi) dillerini bilmek gerekir, “yönetim panelli” bir web sitesi için de PHP,Mysql dilleri ilaveten bilinmelidir.
Aslında 30 dolara alınan şey web sitesi değil, “sayfa”dır. Düzenleme için destek alınması gerekir, e bu da ilave maliyet anlamına gelir. Düzenlense bile rekabette fark yaratmaz, benzer tasarımlar olduğu için daha en baştan “diğerleri gibi”dir.

 

  • Belki şurada küçük bir logo vardır…

– Bir program olsa. İçine fotoğraflar fln koysak. Uygula dediğimizde böyle “sihirli bir deynek” gibi bize bir web sitesi oluştursa ne güzel olur.

Web tasarım, grafiksel öğelerin yazılımla entegrasyonuyla oluşur. Hiç kodlama bilmeden web sitesi oluşturulabilir mi? Tabii ki oluşturulabilir, örnek program:

 

Peki, tasarım kurallarını bilmeden tasarım da yapılabilir mi ?

 

Diğer tasarım çözümleri gibi Web tasarım da kendi alanında uzman ekipler tarafından yapılmalıdır. Web sitesi beklentileri A++++++ sınıfındaki bir beyaz eşyayı satın almak gibidir. “E” sınıfı bir ürünü kimse kullanmak istemez. Bütçesi yetmese bile daha düşük özelliklerde bir A sınıfı ürünü tercih eder. Ancak konu markanın imajını, kimliğini korumak ve geliştirmek olduğunda bütçeden ziyade “fayda”ya odaklanılmalıdır.

 

Herhangi bir ürün/hizmet için “ne kadar pahalıysa o kadar iyidir” denilemez elbette. Bu çıkarım sadece, “ucuz” kelimesine uyarlandığında geçerli…

 

 

İLGİLİ DİĞER KONULAR

Web Sitesinin Avantajları – bursa

Web Sitesi Yapım Aşamaları

Web Tasarımda 10 Ölümcül Hata

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.

Yorumlar (2)

Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz