20 Milyar liralık e-ticaret alışverişi yaptık

Türkiye’de E-Ticaret firmalarının bireysel tüketicilere yönelik satışlarının 20 milyar liraya yaklaştığını belirtti.

Türkiye’de e-ticaret firmalarının sadece bireysel tüketicilere yönelik satışlarının 20 milyar liraya yaklaştığını belirten Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun: “Türkiye’de E-ticareti kullananların sayısı 12 milyonu aştı. Buna karşın ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içindeki oranı henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde değil. Teknolojideki gelişmelerin yardımıyla son yıllarda Türkiye’de ve dünyada internet üzerinden mal ve hizmet alım-satımı arttı. Türkiye’de e-ticaretin toplam perakende içindeki oranı henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde değil. Türkiye’de bireysel tüketicilerin elektronik ticaret hacmi 20 milyar lira seviyesine yaklaştı. E-ticareti kullananların sayısı 12 milyonu aşmış durumda. Bu çok önemli bir hacim olmasına rağmen ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içindeki oranı henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde değil. Halihazırda toplam perakendenin yüzde 2’sinin altında bir hacme sahibiz” ifadelerini kullandı.

GLOBAL E-TİCARET HACMİ 2018 YILINDA 2 TRİLYON DOLARI AŞACAK

Araştırma şirketi e-Marketer’in dünya çapında yaptığı araştırma ve tahminlerine dayanarak yayınladığı rapora göre;

– 2014’te dünya çapında 1 trilyon 500 milyar dolarlık e-ticaret alışverişi yapıldı. Çin ve ABD 2014’te dünya çapında e-ticaretin yüzde 55’ini gerçekleştirdi.
– 2015’te E-Ticaret hacminin dünya çapında yüzde 16 artarak 1 trilyon 700 milyar dolara ulaşacak.
– 2016’da E-Ticaret hacminin 2 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.
– 2018’de E-Ticaret hacminin 2 trilyon 500 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.
– 2018 yılında Çin, global online perakende satışlarının yüzde 40’ını gerçekleştirecek ve ülkede online satışlar 1 trilyon doları aşacak.

 

İNTERNETTEN KARTLI ÖDEME 42 MİLYAR LİRA

Bankalararası kart merkezi verilerine göre:

– 2010 Yılında internetten yapılan kartlı ödeme miktarı 12 milyar 88 milyon lira idi.
– 2013 Yılında internetten yapılan kartlı ödeme miktarı 34,6 milyar lira olarak gerçekleşmişti.
– 2014’te ise Türkiye’de internetten yapılan kartlı ödeme miktarı 41,8 milyar lira oldu. Söz konusu rakamın içinde bireysel müşterilerin yaptığı harcamalar ve firmaların harcamaları da bulunuyor.


TÜRKİYE’DEKİ E-TİCARET SİTESİ ve KAYITLI MÜŞTERİ SAYISI NEDİR?

Türkiye’de 14 bini aşkın e-ticaret sitesi ve 7 milyonun üzerinde kayıtlı müşterinin olduğu tahmin ediliyor.

 

TÜRKİYE’DEKİ İNTERNET KULLANICISI 2017’DE 50 MİLYON OLACAK

E-Marketer’ın araştırmasına göre:
– 2015’te Dünya çapında internet kullanıcı sayısı yüzde 6,2 artarak 3 milyarı aşacak.
– 2015’te Türkiye’deki internet kullanıcı sayısı da 44,7 milyona ulaşacak.
– 2017’te Türkiye’deki internet kullanıcı sayısın 50 milyonu aşması bekleniyor.

siluettanitim: Silüet Tanıtım | Dijital Ajans: 2011 Yılında Grafik Tasarım, Web Tasarım (E-Ticaret Sitesi, SEO), Fotoğraf / Video Çekimi (Tanıtım filmi) ve Video Animasyon şirketleri arasına Bursa’da katılmıştır. “Dijital ajans” kavramı henüz yokken, web tasarım firmalarının sadece web sitesi, diğer ajansların alanlarının sadece grafik tasarım, marka stratejilerinin sadece klasik reklam ajanslarında geliştirildiği, kısaca “marka kimlik sistemi, kurumsal kimlik tasarımı, web sitesi ve reklam/tanıtım çalışmalarının” birbirlerinden başka şeyler anlattığı bir dönemdi işte bizim başlangıcımız. Bu karmaşanın içerisinde marka değerini, algıları, bütünlüğü, rakipleri, tasarımı ve her şeyden önemlisi “fikrin” gücünü anlatıyoruz.
Benzer Yazılar

Hizmetlerimiz için www.siluettanitim.com ziyaret ediniz