Yaratıcı Ambalaj Tasarımlarının Markaya Etkisi

Birçok firma bu stratejiye farklı yaklaşımlar sunmaktadır. Peki ambalaja yapılan ciddi zaman ve maddi yatırımın esas ödülü nedir?

Kaliteli ambalaj markanızı ön plana çıkarır ve pazardaki yerini sağlamlaştırır.

Bazı markalar inovatif ambalaj tasarımları sayesinde tanınmış oldular, hatta güçlü marka ve yepyeni stilleri sayesinde birçok eski ve “tecrübeli” markaları da geride bırakmayı da başardılar.

 

Yaratıcı ambalaj tasarımı1

 

Örneğin yukarıdaki resimde ambalaj örneğini görmüş olduğunuz firma, kendisini süt endüstrisi çevresinde gayet sağlam bir konuma getirebilmiştir. Piyasadaki “tecrübeli” oyuncular arasında farklılaşmayı rakiplerinden estetik açıdan çok daha farklı  bir ambalaj tasarımı sayesinde başarmıştır.

22

Bu tasarım sade tonlarda ve sıradışı, karakalem çalışmasını andıran yazılarla süslenmişti. Markayı yeni bir seviyeye çıkaran ve geleneksel markaların önüne geçmeyi sağlayan tasarımdı bu.

33

Markayı geleneksel ve pekişmiş bir pazara sunabilmek zor bir iştir. Fakat daha da zor olanı bunu yaparken herkesin dikkatini üzerinize çekmektir.

44

Kaliteli ambalaj tasarımı aynı zamanda markanızın değer algısını da yükseltebilmektedir.

 

Marka tanıtımının yanı sıra, yenilikçi ambalaj tasarımı ürününüzün istisnai ve diğerlerinden farklı bir ürün olarak konumlandırılmasına yardımcı olmaktadır. Understory Chocolatiers çikolatalı süt ambalajı olarak altın tonlarda öğeler ve muhteşem yazı karakteri kullanarak cam şişeyi tercih etmiştir. Bu da ürünün eşsiz ve piyasadaki benzer ürünlere nazaran daha kaliteli bir ürün olarak algılanmasına yol açmaktadır.

Bu hamle ürünün algı seviyesini, ve bunun sonucu olarak da satışları arttırmıştır.

Kaliteli ambalaj tüketicilerin dikkatini etkin bir şekilde çekmektedir.

Sıra dışı tasarımlarla tüketicilerin dikkatini üzerine çekmeye başaran yaratıcı ambalajlar, şüphesiz ki piyasadaki birçok ürün arasından sizin ürününüzün tercih edilmesini teşvik etmektedir.

Yaratıcı ambalaj tasarımı satış ve marka tanıtım konusunda yüksek hedeflere ulaşmanız için mükemmel bir araçtır. Bu gibi yaratıcı tasarımları info@siluettanitim.com mail adresinden bize ulaşarak talep edebilirsiniz. Bu konu üzerinde, marka tanıtım stratejilerinizi belirleme sırasında dikkatlice çalışılması gerektiğini unutmayınız.