PayPal Tükiye’ye Veda Ediyor

Dünyada en çok kullanılan online ödeme yöntemlerinin başında gelen PayPal Türkiye’ye veda ediyor.

1998 Yılında Amerika’da kurulan ve internet üzerinden çalışan PayPal, kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını veya istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlıyor.

Çok tercih edilen ödeme yöntemi olan PayPal, ani bir kararla Türkiye’deki faaliyetlerini durduğunu duyurdu. Yakın zamanda PayPal-Nakit hizmetini sonlandırdığını belirten firma, şimdi de tüm PayPal hizmetlerinin Türkiye’de sonlandırıldığını belirtti.

PayPal 6 Hazirandan itibaren faaliyetlerinin son bulacağını açıkladı. Yapılan açıklamada kullanıcıların hesaplarından para gönderme veya alma işlemlerinin yapılamayacağı belirtiliyor. Firma konuyla ilgili bazı soruları şu şekilde cevapladı:

PayPal Türkiye’deki faaliyetlerini neden durduruyor?

Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır. Gelecekte Türkiye’deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

PayPal hesabıma ne olacak?

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Kullanıcılar daha detaylı bilgiye nereden ulaşabilir?

Firma önümüzdeki birkaç gün içinde Türkiye’deki müşterilerine durum hakkında bilgilendirme yapacağını belirtti ve detaylı bilgiye www.paypal.com.tr veya www.paypal.com/selfhelp/home adresinden veya 444 77 01 nolu telefondan ulaşılabileceğini açıkladı.