“Yüz Tanıma” ile online alışveriş dönemi

Mastercard internetten alışverişlerde ödeme onayı için yüz tanıma programı uygulamasını test ediyor.

Test katılımcıları telefonlarını yüzlerine tutarak bu şekilde internetten satın aldıkları ürünün ödemesini onaylamış oluyorlar.

Şirketin güvenlik uzmanı Ajay Bhalla CNN‘e yaptığı açıklamada “Selfie‘leri seven yeni nesil bence bu uygulamayı da çok sevecek” dedi. BBC‘ye konuşan başka bir uzman da yüz tanıma sisteminin fazladan güvenlik önlemleriyle kullanılması gerektiğini belirtti.

GOOGLE DAHA AZ GÜVENLİ OLDUĞUNU KABUL ETMİŞTİ

Mastercard yüz tanıma sistemini SecureCode‘a bir alternatif olarak geliştiriyor. SecureCode internetten alışveriş yapanlara para ödemeyi onaylamak için bir şifre soruyor. Şirket geçen sene bu teknolojinin 3 milyar işlemde kullanıldığını belirtiliyor.

Google da yüz tanıma sistemini telefona çizilen bir şekilden ya da bir PİN kodundan ve şifreden daha az güvenli olduğunu kabul etmişti. Mastercard uygulaması ise bu özelliği kullananlardan gerçekten insan olduklarına kanıt olarak göz kırpmalarını istiyor. Ancak bu özellik de geçmişte atlatılmıştı.

Pen Test Partners‘ta güvenlik araştırmacısı olarak çalışan Ken Munro “İnsanlar fotoğraf çekerek onlardan bir animasyon yaptılar, fotoğrafların üzerine gözkapağı çizdiler (ve oynattılar) O zamandan şimdiye kadar biyometrik gelişti ama henüz o noktada değiller” diyor.

“EK GÜVENLİKLE KULLANILMALI”

Mart ayında bir yüz tanıma sistemini tanıtan Çinli alışveriş sitesi Alibaba bu sistemi henüz piyasaya sürmedi. Mastercard‘ın denemesi ise ABD‘de 500 kişiyle yapılmaya devam ediyor.

Munro ilave güvenlik önlemlerinin zorunluluğunu : “Normal bir şifre kaybolduğunda, unutulduğunda ya da bir şekilde geçersiz olduğunda, basitçe değiştirebilirsiniz. Yüz tanıma verileriniz çalınırsa ne yapacaksınız? Yüzünüzü değiştiremezsiniz” şekilde ifade etti.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gökhan</cite>

    Peki ya kadın kullanıcılar yüz estetiği yapmaya karar verirlerse?

  • <cite class="fn">konya guvenlik</cite>

    Bilgilendirme için teşekkürler. güzel bir teknoloji.

Comments are closed.